Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در چهارمین مجمع ایران و جهان عرب دردانشگاه فردوسی مشهد گفت: ایران و جهان عرب به دلیل مشترکات دینی، فرهنگی، تاریخی و تمدنی، همگونگی در تقابل با مدرنیته و جهان غرب، تعدد اقوام و ادیان و وجود قرابت‌های زیاد زبانی، از زمینه‌های مناسبی برای گفت و گو در حوزه فرهنگ برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

      او ادامه داد: این گفت و گو‌ها موجب ترویج فهم و مدارا جهت افزایش همکاری‌ها، ایجاد احترام و تقویت روحیه اعتدال و آشتی جهت آرام کردن تنش‌های مذهبی و فرهنگی و همچنین شناسایی دغدغه‌های مشترک فرهنگی و پیدا کردن راه حل‌ها در قالب همکاری‌های جمعی و گروهی شده، مضاف بر آن، ایجاد همگرایی بین کشور‌های اسلامی را به دنبال خواهد داشت.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر امروز گفت‌ و‌ گویی در دانشگاه فردوسی آغاز شده، نشان دهنده رجوع به ریشه‌ها و سنت‌های فرهنگی است که قرن‌هاست دوام دارد امروز ضرورت این گفت و گو‌ها و همدلی‌ها و چاره‌ جویی‌های مشترک دو چندان شده است.
کافی افزود: در جهان جدید ما سرنوشت مشترکی داریم و ضرورتاً برای پی‌ریزی و تغییر در سرنوشت مشترک باید با هم همکاری کنیم. تروریسم و افراطی‌گری، تهدید‌های هویتی، شکاف عمیق اقتصادی و علمی و واگرایی، مسایل مشترک ماست.
او ادامه داد: تصور اینکه در جهان جدید ما می‌توانیم خود به تنهایی از مشکلات عبور کنیم، یقینا نتیجه‌ای در پی ندارد.   رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: جدول تولید علم نشان می‌دهند که بسیاری از کشور‌ها در این تولید نقشی ندارند و صرفا مصرف‌کننده علم هستند، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مسئولیت تولید علم را بر عهده دارند و به ناچار باید با یکدیگر تعامل داشته باشند تا بتوانند در شبکه‌ای مشترک با یکدیگر تعامل داشته باشند و سهمی در تولید علم جهانی به عهده بگیرند.   کافی افزود: جمهوری اسلامی ایران با تولید یک و نیم درصد علم جهان در این روند سهمی را به خود اختصاص داده این درحالی است که تا قبل از انقلاب نیز همچون بسیاری از کشور‌ها در این جدول جایی نداشت، اما با اتکا به مجموعه ظرفیت علمی و دانشگاهی و تقویت بنیاد‌های علمی و پژوهشی توانسته گام‌های بلندی در این مسیر بردارد.  
او تصریح کرد: در چهار دهه قبل ما با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شده‌ایم، اما با مجاهدت علمی جامعه دانشگاهی و پژوهشگران در افق آینده جایگاه ایران در تولید علم جایگاهی مناسب است. این تجربه سودمند را می‌توانیم دستمایه‌ای برای همکاری‌های بیشتر در حوزه داد و ستد‌های دانشگاهی قرار دهیم.   رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نشست‌هایی از این نوع که اهل علم مجالی می‌یابند با یکدیگر تشریک مساعی داشته باشند یقیناٌ در توسعه علمی کشور‌ها موثر است و امیدوارم این نشست بستر لازم را برای این مهم فراهم کند و مقدمه این مهم، ایجاد درک مشترک و به اشتراک‌گذاری دارایی‌های فرهنگی و علمی است. 
کافی افزود: دانشگاه‌ها می‌توانند در ایجاد تفاهم و همدلی در میان کشورها، سهم شایسته‌ای داشته باشند و سوء‌تفاهم‌ها و برداشت‌های ناصواب را اصلاح کنند و دریچه‌های تازه‌ای بر اتفاق همدلی و توسعه بگشایند.     درحال بروزرسانی...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه فردوسی مشهد بنیاد علمی ایران و جهان عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۷۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با اشاره به اینکه جهش تولید با دانشگاه‌های مهارت محور محقق خواهد شد، گفت: گفتمان‌سازی و جریان‌سازی جوامع دانشگاهی عامل مهمی در تحقق شعار سال است.

علیرضا نظام‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا به نقش جوامع دانشگاهی در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و افزود: نخستین ماموریت جوامع دانشگاهی در تحقق شعار سال، گفتمان‌سازی در حوزه شعار سال و تبدیل کردن آن به گفتمان غالب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل جوامع دانشگاهی با صنعتگران بسترساز جهش تولید است، افزود: نامگذاری سالیان متمادی با مضامین اقتصادی بیانگر آن است که اقتصاد اصلی‌ترین مسئله کشور است و دانشگاهیان می‌توانند در ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه بسترساز تحقق شعار سال باشند.
وی بیان کرد: برخورداری دانشگاه‌ها از نیروی متخصص و دارای بار علمی غنی در رشته‌های مرتبط با صنعت می‌تواند منجر به تبادل اطلاعات علمی و توانمند شدن نیروی کار شاغل در صنایع باشد.
نظام‌آبادی همچنین شناسایی نیروی کاری که دنبال مهارت‌افزایی است را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: جهت‌دهی افکار جوانان و آگاهی‌بخشی به آنان به همراه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با شغلی که انتخاب می‌کنند و بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهارتی و دست به آچار می‌تواند موجب توانمند شدن نیروی کار شده و در نهایت باعث جهش در تولید شود.
وی با اشاره به اینکه تاکید رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم بسیار دقیق و داهیانه است، تصریح کرد: بدیهی است که مشارکت جوامع دانشگاهی، نخبگانی، کارشناسان و آحاد مختلف مردم زمینه‌ساز تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مانع و محدودیتی برای تحقق شعار سال وجود ندارد، گفت: تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و هدفگذاری و تدوین راهبردهای تحقق شعار سال موجب تسریع در عملیاتی شدن آن خواهد شد.
نظام‌آبادی در ادامه، با اشاره به تقسیم بندی دانشگاه‌ها به نسل‌های آموزشی، پژوهشی و تلفیقی از آموزش و پژوهش گفت: فعالیت دانشگاه در نسل چهارم مبتنی بر بکارگیری این تلفیق در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی است و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نسل چهارم قرار دارد و از تلفیق آموزش و پژوهش در کارآفرینی و اشتغال جوانان استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه به صرف انجام آموزش محض و غیر هدفمند راهی به جایی نخواهیم برد چراکه در این صورت بدون توجه به نیاز آینده، آموزش را معطوف به موضوعات عملی در دل صنعت، کشاورزی و ... می‌کنیم، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، هدفمند و آینده‌نگر با بکارگیری اساتید کاملا مهارتی و آچار بدست در محیطی کاملا مهارت محور به دنبال ارائه خدمت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: با استقرار مراکز علمی و کاربردی در مجاورت صنعت به عنوان مغز متفکر، مجموعه صنعتی از اطلاعات علمی و تخصصی دنیا آگاهی پیدا کرده و تولید هدایت می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته نیروی متخصص عامل پیشرفت است، افزود: دانشگاه علمی کاربردی زمینه‌ساز پیشرفت است و در این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها ۷۰ درصد سرفصل‌ها عملی و ۳۰ درصد تئوری است که بیانگر نیاز هدفمند کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه جامع به درستی به دنبال افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی است و افزون بر ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده یا کارآفرین شده‌اند و بنا داریم که دانشگاه تبدیل به یک مرکز اشتغال‌زایی شود.
نظام آبادی با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه‌ها به مقوله اشتغال نگاه جدی داشته باشند، جهش واقعی در تولید ایجاد خواهد شد، افزود: نگاه دانشگاه به تولید باید مبتنی بر افزایش اشتغال باشد و جوامع دانشگاهی نظیر مرکز علمی کاربردی باید به یک مرکز اشتغال‌زا تبدیل شود. اگر این نگاه عملیاتی شود بخش اعظمی از فارغ التحصیلان جذب بازار کار خواهند شد، علاوه بر آن نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی وارد دانشگاه شده و پس از کسب مهارت و توانمند شدن با انگیزه بیشتری در سنگر تولید خدمت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به یک هاب آموزشی تکنسین‌ها و کارشناسان کاملا مهارتی تبدیل شود، افزود: ورود تخصصی و مهارتی به موضوع کار و تولید موجب خواهد شد که به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه افزون بر دو هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: قریب به ۴۰ درصد صنایع استان مرکزی با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنند و تقریبا ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت ۷۰ درصدی فعالیت دارند که لازم است کلینیک‌های صنعتی از دل جوامع دانشگاهی نظیر مراکز علمی و کاربردی بیرون بیایند و با بررسی موانع پیش رو به صورت علمی، ظرفیت تولید را افزایش دهند تا جهش در تولید استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور محقق شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پاسخ رهبری به تصمیم شمخانی و خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات به روایت آیت الله هاشمی /فیدل کاسترو شروع به حرف زدن که می کند، دیگر متوقف نمی شود
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • توان‌افزایی اساتید درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه فردوسی مشهد
  • صد و شصت و چهارمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • ۲ طرح ورزشی در بخش تبادکان مشهد افتتاح شد
  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • مشاوران شما بیت‌هایی بهتر از شاهنامه را می‌توانستند پیدا کنند
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است